jugosloveniFoto: Narodni pokret Jugosloveni

Primetan porast broja pripadnika jugoslovenske nacionalne zajednice u odnosu na prethodni popis smatramo direktnom posledicom aktivnosti Pokreta koji je pre i tokom trajanja popisnog ciklusa samostalno pokrenuo i izneo kampanju „Izjasni se kao Jugosloven“, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Jugosloven.

„I pored svih negativnih kampanja i antikampanja koje su provodila desničarska, nacionalistička i antijugoslovenska udruženja i pojedinci, kao i pseudojugoslovenske i komunistićke organizacije, a čiji broj nije zanemarljiv, uspeh naše kampanje je više nego uočljiv“, naglašavaju oni.

Oni poručuju da ih sada ima 27.143 što je za 3.840 više nego na predhodnom popisu.

„Naglašavamo da bi broj Jugoslovena bio još i veći da nije došlo do smanjenja broja stanovnika u Srbiji u odnosu na prethodni popis“, dodaju oni.

Oni navode da u Crnoj Gori i Makedoniji već postoje jake i dobro organizovane ćelije Narodnog pokreta „Jugosloveni“.

„Ovom prilikom najavljujemo prelazak u narednu fazu aktivnosti Pokreta o čemu ćemo javnost blagovremeno obaveštavati preko medija i društvenih mreža. Upozoravamo da se već pojavljuju pojedinci kojima je namera da umanje značaj postojanja jugoslovenske zajednice i koji su spremni da povedu paralelne a lažne kampanje sa predstavljajući se kao članovi Pokreta. Podsećamo da članstvo u Pokretu ne postoji u klasičnom smislu već su naše aktivnosti zasnovane na radu aktivista i simpatizera koji pomažu u realizaciji naših akcija“, objašnjavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari