Naselje Stepa Stepanović: Građanski aktivizam je ostao čist i neukaljan

Inicijative građana

Ostavite komentar


  1. Trenutna vlast jako dobro zna da joj stanovnici ovog naselja nisu naklonjeni (prema rezultatima “izbora“), jer je najvećim delom čine mladi i školovani ljudi koji su svoje stanove kupili a ne dobili. Iz tog razloga, čini sve da im zagorčaju život. Najnoviji primer je “proširenje uskog grla – saobraćajnice u Save Maškovića, koja je proširena samo u delu za skretanje prema Lidlu. Ako ovo nije zlonamerno, onda je rezultat potpunog idiotizma trenutne vlasti.

  2. Ne razumem zasto je bas crkva trn u oku. Koliko ja vidim ima u naselju dovoljno prostora i za nju i za Dom zdravlja. Ja licno zivim u naselju i jako bih se radovala da mi ispred zgrade bude crkvena porta koja je uvek i svugde lep uredjen prosror u kome se nedeljom i praznikom okuplja pristojan porodicni svet. Oni koji traze dom zdravlja bi trebalo da znaju da problem nije u zgradi nego u manjku novca za lekare i medicinsko osoblje. Ovde i sada ina ambulanti ali nema doktora zbog cega su specijalisticke ordinacije otvirene samo odredjenim danima. To nece resiti zgrada nego vece izdvajanje i budzeta za zdravstvo. Crkva samo sluzi da se skrene sa glavne teme jer je najlakse tu udariti. Zamislite gde bi ovaj narod bio da njegovi vladari nisu zidali crkve i manstire i tako cuvali identitet. Ako tako gledamo onda necemo ni spomenike ni galerije ni pozorista podizari jer nemamo vrtice i ambulante. Mislim da grupa koja se protivi izgradnji crkve nema sluha za nas koji bismo zeleli da nam deca rastu igrajuci se u crkvenoj portu umesto na parkinzima trznih centara. I jos bih imala molbu za gospodu koja tvrdi da zastupa stavove vecine zitelja ovog naselja da podleda kako se krecu majke sa kolicima po trotoarima na kojima su po sredini postavljene bandere i da pitaju valasti zasto se svi ivicnjaci za kola oboreni a za pesake i invalide retko koji. Takodje bi ih pitala da li su primetili da na kosasarkasko igraliste u Generala Stefanika ne moze ni pomocu trika prici ni jedan invalid koji se krece uz pomoc kolica. I da li imaju objasnjenhe zasto ispred prostorija SNS a postoji spoljni lift iako se sa dve strane postoji ravan prilaz dok stanari iz broja 31 sa bebama u kolicima kao i invalidi moraju da prave kilometarski krug da bi stigli recimo do poste koja je udaljena 50 metara ali i desetine stepenika bez spoljneg lifta. Mozda je za sve kriva crkva ili je njome sve moze zabasuriti

    1. @Ana Nije problem crkva kao takva, nego je proglem sto se zida crkva umesto doma zdravlja koji je inicijalno obecan. Licno, ja nisam stanar naselja, ali imam slicne probleme gde zivim, i razumem nezadovoljstvo stanara i proteste.

      Dakle da sumiram, stanari su prevareni i samo traze sta je obecano. Nista vise, nista manje.

      1. Bravo Ana. Ovo naselje teroriše grupica plaćenika iz nevladinih organizacija joji su udruženje ali ne zastupaju nas koji tu živimo jer nemaju legimitet. Čista zloupotreba. Hvala Bogu biće crkva u naselju!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.