Naser Orić sa vođom Srbske časti 1

Nekadašnji komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić slikao se sa srpskim desničarima u BiH – predstavnicima ogranka Srbske časti i njihovim vođom Igorom Bilbijom, vidi se na fotografiji koju je dobila redakcija Danasa.

Oriću, koga je Haški tribunal svojevremeno optužio, pa oslobodio za zločine protiv Srba, trenutno se sudi u BiH, dok je Bilbija, kako podseća sarajevski Žurnal, koji je juče objavio ovu fotografiju, na neustavni Dan Republike Srpske u maskirnoj odori marširao ulicama Banja Luke, nakon čega se slikao sa Damirom Došenom, haškim osuđenikom zbog ratnih zločina u prijedorskom logoru Keraterm.

Inače, autor teksta u Žurnalu, Avdo Avdić, podseća da je Bilbija, nakon što je ovaj sarajevski portal objavio da je upravo on zajedno sa prijateljima iz Srbije, deo grupe koja je, uz pomoć vlasti Republike Srpske, radila na formiranju paravojne formacije, rekao za N1: „Moji Bošnjaci će da vam kažu ko sam i šta sam“.

Ako se krenu redom identifikovati osobe sa ove nedavno nastale fotografije, uglavnom su to lica sa pozamašnim dosijeima, piše Žurnal i ističe da su, pored Orića i Bilbije, tu i Elvis Hodžić, višestruko osuđivani kriminalac iz Lukavca, koji je u sarajevskom Inkognitu pucao na Fatmira Mujaja, tadašnjeg pratioca Nasera Orića i Nasera Keljmendija, te da pored Orića stoje članovi bajkerske skupine iz Sanskog Mosta poznate kao „United Tribunsi“.

Žurnal naglašava da su Armin i Nermin Ćulum vođe ove kriminalne grupe, koja je proterana iz Nemačke, a da su u Berlinu blisko sarađivali sa ruskim bajkerima „Noćni vukovi“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari