Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića u ponedeljak 1Oliver Ivanoić Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića biće nastavljeno u ponedeljak, a očekuje se da budu saslušani visoki politički zvaničnici, najavio je advokat jednog od osumnjičenih Musa Damati, prenosi Kosovo onlajn, pozivajući se na prištinske medije na albanskom.

Prema rečima Damatija, očekuje se da će na ročištu u ponedeljak svedočiti političari.

„U ponedeljak u 9.30 časova, biće nastavljeno suđenje u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini u slučaju ubistva srpskog političara Ivanovića. Tokom saslušanja u ovom procesu očekuje se da će svedočiti visoki politički zvaničnici“, izjavio je Damati.

U slučaju Ivanovića za sada se tereti šest osoba, dok je, prema navodima Tužilaštva, umešano još najmanje petoro osumnjičenih.

Ivanović je sa šest hitaca ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke Građanska inicijativa „Sloboda, demokratija, pravda“ u Kosovskoj Mitrovici.

Suđenje za ubistvo Ivanovića, po trećoj dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva, počelo je 6. jula u Prištini, kojom su obuhvaćeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.