Nastavlja se uređenje Vikend naselja na Paliću: Građani o statusu svojih objekata mogu da pitaju u "Park Paliću" 1Foto: J. Patarčić/Danas

Preduzeće „Park Palić“ saopštilo je da su toku brojne aktivnosti u vezi sa sprovođenjem najavljenog i započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, koji podrazumeva uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

Kako su naveli, tokom decembra prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i, na osnovu utvrđenog stanja na terenu, napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću.

“Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih”, navode iz preduzeća “Park Palić”.

Osim toga, preduzeće je pokrenulo i postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu.

Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu države je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

Iz preduzeća “Park Palić” dodaju da je u toku kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.

Zainteresovani građani sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini, mogu da dobiju u prostorijama preduzeća na adresi Kanjiški put 17a, putem imejla [email protected] ili pozivom na brojeve telefona 024/602-780 i 065/960-27-94 radnim danima od 7 do 15 časova. Kontakt osoba je Žolt Keiper.

Iz preduzeća poručuju da će status objekta proveriti u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije pomenutim Planom predviđen za rušenje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari