Nastavljaju se napori da se popuni Vojska Srbije: Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za podoficire 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkus za prijem građana u radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu podoficira i civilnih lica.

Kako su saopštili, konkursom je obuhvaćeno 198 radnih mesta za podoficire u više jedinica Vojske Srbije i 18 radnih mesta za civilna lica u Gardi.

“Na konkurs za podoficire mogu se javiti državljani Republike Srbije koji imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina, bez obzira da li su služili vojni rok sa oružjem. Izabrani kandidati će biti upućeni na Kurs za podoficire u trajanju od devet meseci, čijim uspešnim završetkom stiču uslov za unapređenje u čin vodnika i prijem u profesionalnu vojnu službu”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se navodi u konkrsu objavljenom na internet stranici ministarstva, kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće upućeni na psihološku procenu i proveru fizičke sposobnosti.

“O vremenu i mestu realizacije planiranih aktivnosti biće obavešteni blagovremeno na jedan od sledećih načina (telefonom, pisanim putem na adresu navedenu u prijavi ili na i-mejl adresu navedenu u prijavi). Za proveru fizičkih sposobnosti kandidati su u obavezi da sa sobom ponesu sportsku opremu: patike, trenerka – šorts, majica (sopstveni izbor). Kandidati sa najboljim rezultatima biće upućeni na medicinsko-zdravstvenu procenu u nadležnu vojnozdravstvenu ustanovu radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za profesionalnu vojnu službu”, navodi se u konkursu.

Kako se dodaje, za kandidate će biti izvršena bezbednosna provera za prijem na rad u Vojsci Srbije.

Oni koji uspešno budu prošli selekciju biće upućeni na Kurs za podoficire koji traje devet meseci.

“Za vreme osposobljavanja kandidati se nalaze u centrima za obuku Vojske Srbije u svojstvu lica za osposobljavanje za podoficira, gde su im obezbeđeni besplatan smeštaj i ishrana, udžbenici, školski pribor, uniforma i druga neophodna sredstva. Tokom osposobljavanja polaznici imaju obezbeđenu zdravstvenu zaštitu i novčana primanja. Sa kandidatima koji budu upućeni na Kurs za podoficire biće sklopljen Ugovor o osposobljavanju radi realizacije Kursa za podoficire – kandidati iz građanstva”, stoji u konkursu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari