Nastavljeno pripremno ročište Belivukovoj grupi: Okrivljeni negirali učešće u još dva ubistva 1foto: ALEKSANDAR ROKNIĆ

Veljko Belivuk i Marko Miljković, optuženi da su predvodili kriminalnu grupu kojoj se stavlja na teret sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih dela, danas su na pripremnom ročištu negirali učešće u ubistvima Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Isti odgovor sudsko veće dobilo je i od ostalih sedam okrivljenih, dok su trojica svedoka okrivljenih po ranije sklopljenim sporazumima priznali krivicu. U pitanju su Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić.

Pre njihovog iskaza tužilaštvo je pročitalo drugu optužnicu koju je protiv dela grupe podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Podsetimo, pored dva navedene, grupi od ukupno 30 osoba stavlja se na teret još pet teških ubistava, kao i trgovina narkoticima, silovanje, otmica i neovlašćeno nošenje oružja.

Pripremnom ročištu, po zakonu, ne mogu da prisustvuju predstavnici javnosti, a u nastavku se očekuje da advokati iznesu uvodna izlaganja. Tek po okončanju pripremnog ročišta, otvara se glavni pretres kome mogu da prisustvuju i predstavnici javnosti.

Grupa Veljka Belivuka uhapšena je u februaru prošle godine, a šest meseci kasnije podignuta je prva optužnica protiv grupe. Istraga je u međuvremenu proširena i osim ubistava, obuhvata i pranje novca stečenog kriminalnim putem.

Izuzev svedočenja tri člana grupe, glavni adut tužilaštva biće sadržaj prikupljen preko Skaj aplikacije preko koje su članovi grupe komunicirali. Između ostalog, odatle su preduzete i fotografije masakriranih tela žrtava koje su u jednim momentu predstavnici vlasti prikazali na konferenciji za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari