Nastavljeno pripremno ročište na suđenju Belivuku i Miljkoviću 1Veljko Belivuk photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

U Specijalnom sudu u Beogradu u 9.30 sati nastavljeno je pripremno ročište na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe. Optuženi su jutros dovezeni iz pritvora u Specijalni sud u nekoliko policijskih marica.

Ročište je nastavljeno izlaganjem uvodnih reči preostalih dvoje branilaca, a zatim je krenulo izjašnjavanje optuženih sa prve optužnice protiv Veljka Belivuka i njegovih 29 saradnika za najteža krivična dela.

Svoje izjašpnjavanje počeo je prvooptuženi Belivuk, koji se saglasio sa uvodnim izlaganjem svojih branilaca.

Zatim je određena pauza nakon koje će Belivuk nastaviti izjašnjavanje, kao i ostali optuženi.

Kako su rekli advokati, sutrašnje pripremno ročište biće odloženo, zbog toga što je optuženi Vlade Draganić u izolaciji zbog koronavirusa i neće biti pročitana druga optužnica koja je u julu mesecu spojena sa prvom.

U ponedeljak je, tokom suđenja, pozlilo jednom od optuženih Nemanji Đuriću, a potom i optuženoj Slađani Sekulić.

U sudnici su u ponedeljak bili prisutni svi optuženi, uključujući i trojicu okrivljenih svedoka – Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su potpisali sporazume o saradnji sa Tužilaštvom da svedoče o zločinima koje je počinila grupa Veljka Belivuka.

Inače, na prethodnom pripremnom ročištu dve optužnice protiv Belivukove grupe spojene su u jednu.

Prva optužnica tereti grupu od 30 osoba za pet teških ubistava, a druga optuznica tereti Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 osoba za još dva teška ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari