Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi, optužnica se opet čita ispočetka 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, čitanje optužnice počelo je ispočetka, jer je predmet Miljković spojen sa ostalima. Ovo je treći put da se optužnica čita ispočetka.

Novi advokati Marku Miljkoviću su bračni par Vlada Petrović i Gordana Božilović, potvrdili su advokati novinarima ispred Specijalnog suda.

Sredinom juna, kada je održano poslednje ročište pročitano je 50-ak strana u dva navrata, prvi put u odsustvu prvooptuženog Veljka Belivuka, koji se, kako je rekao tada, nije osećao dobro, da bi kasnije tih pedesetak stranica čitano i pred njim.

Optužnica tereti Veljka Belivuka, njegovog najbližeg saradnika i još 28 osoba za pet teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja,

Optužnica se većinski temelji na porukama koje su članovi Belivukove grupe razmenjivali preko aplikacije za zaštićenu komunikaciju „skaj“, a koju je dešifrovala francuska policija i dostavia srpskoj. Postoje i svedočenja članova grupe koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom.

Početkom juna potvrđena je i druga optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još deset osoba za dva teška ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari