Nastavljeno suđenje za tragediju u lučanskoj fabrici, saslušani svi optuženi 1Foto: Privatna arhiva

U Osnovnom sudu u Ivanjici je nastavljeno je suđenje optuženima za nesreću u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ Lučani u kojoj su, 14. jula 2017. godine, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

To je peto ročište od početka procesa, 3. oktobra prošle godine, u kome se za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti sudi Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru, Vladimiru Lončareviću, rukovodiocu pogona Raketno gorivo, i Tomu Stojiću, rukovodiocu sektora Bezbednost i zaštita u toj fabrici.

Raško Radovanović, advokat iz Kragujevca koji brani Vladimira Lončarevića, zatražio je odlaganje ročišta, zbog odsustva Novaka Roganovića, njegovog kolege i drugog branioca Vladimira Lončarevića, koji je imao saobraćajni udes. Odlaganje je zatražio i zbog toga što je, kako je rekao, ugrožen epidemiološkom situacijom, pošto je dijabetičar i sudu dostavio izveštaj lekara specijaliste od 31. avgusta 2020. godine.

Odlaganje je zatražio i Dragan Palibrk iz Beograda, advokat Radoša Milovanovića, uz obrazloženje da je jedan branilac odsutan, da je drugi lošeg zdravstvenog stanja i da, kako je rekao, „nije u pitanju hitan, pritvorski predmet“ i da mu nije jasno zbog čega se ročišta zakazuju u kratkim vremenskim terminima“.

Sud je odlučio da se glavni pretres nastavi, s obzirom na to da Lončarević ima jednog prisutnog branioca. Saslušanjem Toma Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita u toj fabrici, saslušani su svi optuženi, a nastavak pretresa je zakazan za 3. novembar, kada će početi ispitivanje svedoka.

Milivojević: Razvlače suđenje

Milovan Milivojević, otac poginulog radnika Milomira, ocenio je za Danas da „pokušaji odlaganja ročišta dokazuju opstrukciju celog postupka“. „Svim silama se trude da se suđenje razvlači i da se nikada ne završi. Tražili su odlaganje suđenja, pa i suđenja za 5. oktobar za kada je sud bio zakazao nastavak, pa je novo zakazano za 3. novembar. To je moćna ekipa i pitanje je da li će suđenja biti i 3. novembra, jer će izmisliti još nešto“, kazao je za Danas Milovan Milivojević. „Nemamo više živaca. Uništili su nam zdravlje. Borimo se sa moćnim ljudima“, dodao je Milivojević i istakao da je njegova izabrana lekarka Zorica Kovačević iz Doma zdravlja u Lučanima potpisala nalaz da je advokat Radovanović, koji živi u Kragujevcu, dijabetičar.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.