Nastavljeno suđenje zbog nesreće kod fabrike Leoni: Osumnjičen da je vozio sa 2,14 promila, tvrdi da je popio četiri piva 1Foto: Z.S.M.

M. J. (37), okrivljen da je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je dvadesetpetogodišnja devojka izgubila život juče je pred Višim sudom u Kraljevu rekao da je u danu nezgode popio četiri piva.

Dajući iskaz pred sudom, M.J. je istakao da “na osnovu subjektivnog osećaja” zaključuje da je pre nezgode vozio brzinom oko 80 kilometara na čas.

Više tužilaštvo u Kraljevu tereti M. J. da je 27. februara prošle godine, u automobilu marke BMW X5, pod dejstvom 2,14 promila alkohola, prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedna osoba izgubila život, jedna teže, a jedna lakše povređena. Tužilaštvo je u optužnici naglasilo da je okrivljeni na putu na kojem je zabranjeno kretati se brže od 80 kilometara na čas, vozio brzinom od 152 kilometara na čas.

Do nezgode je došlo 45 minuta posle ponoći, na kružnom toku kod fabrike Leoni. Naime, kako se ističe u optužnici, okrivljeni nije brzinu vozila prilagodio okolnosti da ulazi u raskrsnicu sa kružnim tokom, već je nastavio kretanje preko razdelnog kružnog ostrva, a potom sleteo kolima u odvodni kanal. S.R. (25), koja je sedela na zadnjem sedištu preminula je na licu mesta. N.P. koja je takođe sedela pozadi, zadobila je tešku povredu u vidu preloma ključne kosti, dok je lakše povređen S.S. koji se nalazio na mestu.

M. J. je odbio da iznese odbranu na početku sudskog postupka, odlučivši da to učini tek na jučerašnjem pretresu. On je izjavio saučešće porodici S.R. rekavši da mu jako teško zbog cele situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.