Saslušanjem saobraćajnog veštaka počeo ponovljeni postupak za nesreću kod fabrike Leoni 1Foto: Z. S. M.

Dve i po godine nakon saobraćajne nesreće kod kružnog toka u blizini fabrike Leoni kod Kraljeva, sudski postupak se vratio gde je i počeo – u Viši sud u Kraljevu.

Pred ovim sudom počeo je ponovljeni postupak protiv Marka J. (40) nakon što je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na tri i po godine zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Razlog za ukidanje presude bilo je to što se, kako je utvrđeno, temeljila na “nejasnim i protivrečnim” činjenicama, odnosno zamerkama na postupak veštačenja kojom je utvrđena brzina vozila kojom se kretao okrivljeni.

Iz tog razloga, na ponovljenom postupku saslušan je profesor Saobraćajnog fakulteta Boris Antić. On je rekao da ostaje pri ranijim iskazima, napominjući da je brzina utvrđena korišćenjem uobičajene metode koju koristi najveći broj veštaka.

Podsetimo, veštačenjem je utvrđeno da se BMW kojim je upravljao Marko J. kretao brzinom od 152,3 km/h, te da je automobil u kanal udario brzinom od oko 90 km/h.

Dodatno, tokom prvog sudskog postupka utvrđeno je da je vozač imao 2,14 promila alkohola u krvi.

U nesreći koja se dogodila u februaru 2021. godine kod kružnog toka u blizini fabrike Leoni, život je izgubila dvaedesetpetogoišnja devojka, a dve osobe su povređene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari