Nastavnica koja je teško ranjena u „Ribnikaru“ podnela tužbu protiv roditelja maloletnika koji je počinio masovno ubistvo 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ podnela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv roditelja maloletnika koji je počinio taj zločin.

Nastavnica istorije podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost, potvrđeno je za N1 u Višem sudu u Beogradu.

Iz suda ističu da je tužba podneta samo protiv roditelja maloletnika koji je izvršio masovno ubistvo i tom prilikom teško ranio nastavnicu, za razliku od prethodne dve tužbe koje su podnele porodice ubijene dece a kojom je obuhvaćen i sam počinilac ubistva.

Mediji prenose navode iz suda da je tužba protiv njegovih roditelja podneta jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali.

Ovo je treća tužba u parničnom postupku protiv roditelja maloletnika koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Prvu tužbu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je poginula tog dana, a drugu 27 članova porodica ubijenih.

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, počelo je u ponedeljak i tada je odlučeno da ono bude zatvoreno za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari