Nastavnici najspremniji da uče jedni od drugih

TRAGOM: Šta će raditi 200 savetnika-spoljnih saradnika koji su izabrani na konkursu Ministarstva prosvete

Ostavite komentar


  1. U nekim slucajevima u skolskim upravama nisu birani "najbolji" nego najpodobniji kandidati. A negde je kriterijum bio "izaberi goreg da nas ne ugrozi za koju godinu". U svakom slucaju ovaj izbor je obecavao mnogo a videcemo sta ce nam osim ovog doneti.

  2. Sve ovo lepo zvuci samo su na marginama ostali pravi pedagoziAko je ovako bajkovito zasto se digla tolika prasina oko izvesne Marijane Bacanin koja je dala pozitivno misljenje o svom uceniku nasilniku, i indirektno bila akter u slucaju nesrecnog Alekse koji se ubio .Zar takve pedagoge birate u tih 2oo najnaj dok se oni pravi profesori bore da odrze ugled i autoritet profesije vi sa najviseh vrha ga rusite.

  3. Mozete da radite sta hocete, strajk belih mantila postoji, pa postoji….
    Srozali ste obrazovanje, profesore, bedno ih placate i bedno tretirate…
    Ono sto podize kvalitet je covek i to zadovoljan covek, sve ostalo je uzalud…

  4. Radio sam u skoli cetrdeset godina. Hocu da istaknem jedan od najvecih problema u vezi nastavnika i njihovog uvodjenja u posao u ucionici (i van nje). Lekar, kad zavrsi fakultet, stazira par godina , prolazi kroz sve faze i oblasti rada pod nadzorom mentora pa tek tada moze da radi samostalno. Nastavnika (ako ima srece) posle zavrsenog fakulteta samo "ubace" u uzavrelu ucionicu…molim one koji nisu prosvetni radnici da se stave u tu situaciju. Sta radi mlado diplomirano bice pred tim izazovom? Vecinom se ponasa po secanju kao ucenik ili kopira ponasanje nekih svojih profesora. Nijedno nije dobro. Mnogi nisu imali ni dovoljno pedagoske prakse, neki nikako. Kako ocekivati da cemo napredovati sa takvim pocecima? Jos jedan, nimalo nevazan aspekt u vezi pocetnika: gotovo niko ga ne edukuje kako da SACUVA SEBE i svoj integritet, ljude bacaju u arenu kao glaijatore. Tu neki savetnici mogu da pomognu ali vecina od njih ce samo da se natura kao neka vlast.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.