Nastavno-naučno veće FON-a: Javna osuda Siniše Malog zbog doktorata

Ostavite komentar


  1. Treba iduzeti.Moje dete ide na taj fakultet i ništa osim oduzeti plagijat itd., je moje dete uči a ne lažira državnim novcem.Da konačno ustanu pametni i kažu:Ne može više to…

    1. Upravo tako! Da se zgadi svakom poštenom čoveku ovo uvijanje u razne polujasne formulacije. Ta javna osuda u prevodu znači: „da, svesni smo da je u pitanju plagijat, ali neka to saopšti neko drugi…“. To samo kod nas postoji! U civilizovanim društvima koja drže do časti obrazovanja, za 15 dana se jasno i nedvosmisleno, bez vrdanja, kaže šta je šta. Profesori, nazovite stvari pravim imenom! U protivnom, nemate moralnog pokrića da i najgorem studentu uputite bilo kakvu primedbu.

  2. da li to podrazumeva da na sledecoj sednici vlade ministar Mali stoji u cosku ili ce predsednica vlade da pozove roditelje na roditeljski sastanak

  3. E pa dobro – a sta ce biti sa ostalim SNS megatrend diplomcima i hoce li se toj kriminalnoj instituciji zabraniti rad i izdavanje falsh diploma.

  4. U tom slučaju Ministarstvo će pronaći rešenje i ukinuti državne fakultete i državne Univerzitete. Oni samo vlastima stvaraju probleme i još ih usput ta ista vlast drži na državnim „jaslama“. Državni Univerziteti imaju slabu prolaznost i jako su skupi, za razliku od privatnih koji su profitabilni, ne plaćaš ih a oni ti još uplaćuju u budžet. U ostalom, država privlači inostrane investitore sa pričom o jeftinoj radnoj snazi gde je bitno da je ona jeftina i snažna i ne mora biti pametna i akademska. To će biti kraj i državno rešenje o pitanju plagijata doktorata, gospodina Malog.

  5. Na osnovu čega se njemu izriču bilo kakave opomene, osude i slično? Šta je Mali pogrešio, kada se već osuđuje. Da nije on prešao pešački kod FON-a na crveno? Bruka i sramota za naučnu zajednicu Srbije okupljenu u Etičkom odboru FON-a i Nastavno-naučnom veću, koja neće da stvari nazove pravim imenom. Čega se boje, ili misle da je naše ludilo i neznanje veće od bezobrazluka plagijatora? Šta se bojite gospodo naučni radnici, predsednik je već rekao da za ministra ne treba ni diploma, a kamoli doktorat, i da on veću glupost nije čuo kada je rečeno da je rad plagiran. Ne brine mene Mali, i daj bože da sutra na red dođe Stefanović, a za njim ostali, već naučna zajednica Srbije, koja je sem časnih izuzetaka, sterilna, ulizička, ide linijom manjeg otpora i gleda svoja posla. Šta imaju studenti da protestuju i lepe plakate? Kako oni znaju da je rad plagijat? Kako jedan student može ocenjivati bilo čiji doktorski rad? Neko im je rekao da je čuo od nekoga? Naravno, popunjavaju prazan prostor, kada mudre glave drže vodu u ustima. E sada, ako se iz ovog zida autokratije i potpuno poremećenih vrednosti, koji šetači 1 od 5 miliona nisu uspeli ni da okrune za sve mesece, izbije cigla zvana Mali, možemo se nadati da će sledeća cigla biti Stefanović, pa onda redom, dok svi ne budu razgolićeni. Od 5.11. organizovati masovne proteste sa samo jednim ciljem: ostavka Maloga. I ako nastavimo, imamo neku nadu. U protivnom, i treba da nas udaraju u zdrav mozak.

    1. Za Malog ćemo da vidimo, ali cigla zvana Stefanović neće nikada biti izbijena, kao ni cigle iz prethodnih vlasti, tipa Aleksandar Šapić sa svojim doktoratom sa privatnog fakulteta, ili ceo pregradni zid (cigle na kant) učesnika u aferi Indeks, s obzirom da niko od njih nije izgubio posao i da su mnogi u međuvremenu birani u viša zvanja. Poenta je u tome što se vlast u Srbiji, kao ni bilo gde u svetu nikada nije zasnivala na akademskim ciglama niti je zbog njih pala. Lepo ste primetili da šetnje 1 od 5 miliona nisu ni okrunile aktuelnu vlast; ako je ovde prošlo smanjenje penzija i plata koje je pogodilo bar 2 miliona ljudi (mera koju su čak i krvopije iz MMF-a smatrale drastičnom), a ovi su i 5 godina posle toga na vlasti, o čemu dalje da pričamo? Sve ovo će samo da doprinese daljem srozavanju ugleda beogradskog univerziteta, a privatni fakulteti će nastaviti da štancuju diplome pošto to, kao što smo videli, odgovara svakoj vlasti.

  6. Makar nešto sa FONa.
    Ovo je preporuka Univerzitetu da se doktorat poništi.
    BU je sačuvao ugled posle petogodišnje borbe,
    a Mali ministar će valjda imati toliko obraza da podnese ostavku.

    1. preporuka.. ugled.. obraz, ostavka.. Pojmovi i principi za neku drugu realnost. U ovoj realnosti princip je lična vladavina Vučića.

  7. A sta je sa mentorom i komisijom za ocenu i odbranu doktorske disertacije. Sta su oni dobili?

  8. Garantujem zivotom da je taj doktorski rad vlasnistvo Djilasa,Obradovica ili bilo kog iz opozicije proglasen bi bio za dva minuta najvecim plagijatom. Pink i RTS bi pocinjali i zavrsavali svaki dnevnik tom informacijom..Ali ej vlasnik je Mali….

  9. Srbija je to,zemlja ulizica i podrepaša.Intelektualac mora pre svega da ima moralni kredibilitet i da sve nazove pravim imenom. Nije lud Tintoreto kad reče „Sa ti vandalizmi će te u Evropi,malo sutra“.Zaboravljen je na ovim prostorima termin sticanje(radom,trudom i zalaganjem),a promoviše se kupovina-„što da radim kada mogu da kupim“. Vidi se da NN veće gde sede bar mislim oni koje su zvanja stekli radom,drhte pred plagijatorom i ne smeju reći „DA OVAJ RAD JE PLAGIJAT I ISTI TREBA PONIŠTITI“.
    Ništa me neće iznenaditi kada se sutra pojavi metalostrugar sa zvanjem doktora medicine,što pa ovo je Srbija bre.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.