Većinom glasova odbornika opštinskog parlamenta u Šidu izabran je novi predsednik opštine. Tu dužnost će ubuduće obavljati Nataša Cvjetković(ZES), profesorka razredne nastave, koja je do sada radila u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Šidu. Promene na čelu opštine usledile su nakon prošlonedeljne smene predsednika Milenka Dabića (DS), a na inicijativu odborničke grupe ove stranke.

Zamenik predsednika opštine koji je ponovo biran, kao i članovi Opštinskog veća, biće Srđan Malešević(DSS) koji je i do sada obavljao ovu dužnost.

Nova predsednica je izrazila očekivanja da će zajedno sa svojim timom uspeti da u narednom periodu ostvari sve ono što je dogovoreno koalicionim sporazumom i da sprovede prioritete zacrtane strateškim planom razvoja.

– Ubeđena sam da ćemo realizacijom planiranih projekata u ovoj kao i narednim godinama uspeti da naša opština izađe iz kruga nerazvijenih opština u Vojvodini, rekla je novoizabrana predsednica.

Da podsetimo, nepoštovanje koalicionog dogovora i planova prioriteta razvoje ove najzapadnije srpske opštine bili su razlozi što je DS tražio smenu svog čoveka na čelu opštine. Odbornička grupa radikala, ni ovog puta kao ni prethodnog, nije glasala za promene na čelu opštine uz obrazloženje da oni nisu ni postavljali predsednika, pa ga neće ni smenjivati, ni birati novog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari