NDBG: Podrška za zaposlene u klinici Lazi Lazareviću 1

Pokret Ne davimo Beograd podržao je danas zahteve lekara i medicinskog osoblja Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ da se prekine mobing i šikaniranje zaposlenih u toj ustanovi i pozvao građane da budu solidarni sa stručnjacima koji brinu o mentalnom zdravlju osoba koje se suočavaju sa teškim problemima u sopstvenom životu.

„Ne smemo dozvoliti da se u ustanovi koja ima ogroman značaj za naše društvo krše radna prava zaposlenih, da su žrtve mobinga samo zato što iznesu drugačije mišljenje oko organizacije rada, da se dodatno pogoršavaju uslovi rada“, kazao je poslanik Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd, Moramo Robert Kozma, navodi se u saopštenju pokreta.

Prema njegovim rečima, takva situacija dovodi do dodatnog komplikovanja psihičkog i mentalnog zdravlja pacijenata, jer u uslovima tenzije, konstantnih promena terapeuta i lekara koji se brinu o njima i neadekvatnih uslova za brigu ne može se postići napredak i poboljšanje zdravstvene situacije pacijenata.

„Oni su ti koji, zajedno sa svojim članovima porodice, u konačnici ispaštaju usled neadekvatnog vođenja ustanove. Lekar koji je šikaniran nije u mogućnosti da pomogne pacijentu na adekvatan način“, kazao je Kozma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari