NDBG će tražiti smenu Malog na protestu 25. novembra ispred Ministarstva finansija 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Posle današnje odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojim je potvrđeno da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat, inicijativa Ne davimo Beograd zahteva hitnu smenu ministra finansija.

„Nismo toliko naivni da verujemo da će Siniša Mali pokazati i trunku ličnog integriteta i sam podneti ostavku, zato od premijerke Ane Brnabić zahtevamo njegovu smenu, a građane pozivamo da nam se u tome pridruže na protestu u ponedeljak 25. novembra u 18 časova ispred Ministarstva finansija“, navodi se u saopštenju NDBG.

Plagiranje doktorata samo je jedna od afera u koje je umešan Siniša Mali i zato ukoliko ostane ministar, to će biti još jedan pokazatelj da se u ovoj državi moral i etika ne računaju kao vrednosti, da se ukazivanje na kršenje zakona kažnjava, da se štite i podržavaju falcifikati, bahatost, korupcija i kriminal. Više nego je jasno da ovaj čovek više ni dana ne sme zauzimati javnu funkciju, niti biti deo javnog života, ističe se u saopštenju.

Da podsetimo, Odbor za profesionalnu etiku UB danas je jednoglasno utvrdio da je bilo neakademskog ponašanja u doktoratu Siniše Malog.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.