NDMBGD: Otkazana javna rasprava o "Kuli Beograd" 1Foto: Ne davimo Beograd

Nakon podnošenja primedbi inicijative Ne da(vi)mo Beograd i interesovanja građana za učešće u javnoj raspravi o objektu „Kula Beograd“ i Studiji o proceni uticaja tog objekta na životnu sredinu, Ministarstvo zaštite životne sredine otkazalo je javnu raspravu zakazanu za danas, saopštila je Inicijativa.

Zainteresovanost i brojnost građana i stručne javnosti željnih da daju mišljenje o najavljenom „novom simbolu Beograda“, kao i veliki problemi koje nisu uspeli da sakriju tekstom Studije, naterali su Ministarstvo da, iz navodno razloga tehničkih prirode, otkaže javnu raspravu, ocenjuje se u saopštenju.

Pravi problemi, kako je ocenila Inicijativa, nalaze se u izloženoj Studiji i mnogo su dublji.

Niz nepravilnosti koje prate izradu ovog dokumenta, od nepoštovanja zakona i kršenja procedura, do manipulacije neophodnim merama zaštite, potvrđuju da je jedina svrha ove Studije prikrivanja ozbiljnih posledica koje bi izgradnja objekta od 168 metara na samoj obali Save, ostvarila na prirodno okruženje, kao i pokušaj legalizacije radova koji se već obavljaju u Savskom amfiteatru, navodi se u saopštenju.

Otkazivanjem javne rasprave, Ministarstvo zaštite životne sredine potvrdilo je da su problemi Kule Beograd brojni i da ih ne može tek tako sakriti od javnosti, zaključila je Inicijativa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari