“Ne daj bože da bude požara ili se neko razboli”: Meštani Borovca kod Zaječara mogu samo pešice do grada 1Foto: M.S. / Danas

Od 12. juna, nakon jake kiše koja je unišila put, meštani dela sela Borovac, prema rečima Veljka Đurića, odsečeni su od civilizacije pošto je nemoguće automobilom doći do njih.

Tada je došlo do oštećenja puta, jer ga je voda bukvalno odnela, pa do kuća u naselju Dubrava, delu Borovca, više nije moguće doći kolima, a i vožnja traktorom predstavlja pravu avanturu.

“Put je oštećen u dužini od 1.500 metara. Da se razumemo, put nije bio asfaltiran, ali je 2012. godine saniran i bačena je rizla, tako da je za naše potrebe bio odličan. Posle toga ništa više nije rađeno oko puta, osim pre dve godine pred izbore kada su sekli grane koje su smetale”, objašnjava Veljko Đurić, meštanin Borovca.

Dan nakon vremenske nepogode, meštani Borovca su se obratili gradonačelniku Bošku Ničiću, predsedniku Skupštine Zaječara Stefanu Zankovu, kao i pomoćniku gradonačelnika Saši Matijeviću.

“Ne daj bože da bude požara ili se neko razboli”: Meštani Borovca kod Zaječara mogu samo pešice do grada 2
Foto: M.S. / Danas

“Oni su obećali da će poslati neku mašinu da se oštećenje puta sanira, ali evo sada je prošlo više od dva meseca, i obećanje nije ispunjeno. Mi smo više puta zvali Gradsku upravu Zaječar, ali kao što vidite, ništa do danas nije urađeno”, ističe sagovornik Danasa.

Prema rečima Veljka Đurića, meštani Borovca ne znaju razlog zbog čega se već dva meseca ne sanira put koji njihovo naselje spaja sa centrom sela, i ne shvataju da niko ne želi da to uredi.

“Nije nam jasno zbog čega ih to ne interesuje da srede. Tu živi osam porodica, a ovaj put koji je uništen je jedina veza do civilizacije, a uz to spaja Borovac sa Zagrađem”, ističe on i dodaje:

“Ne daj bože da dođe do nekog požara, ili da se neko razboli, ne znam kako bi vatrogasna ili kola hitne pomoći mogla da priđu”.

“Ne daj bože da bude požara ili se neko razboli”: Meštani Borovca kod Zaječara mogu samo pešice do grada 3
Foto: M.S. / Danas

Kako naš sagovornik ističe za Danas, ni Mesna zajednica nije zainteresovana da se nešto uradi, a ono što ih je mnogo naljutilo je to što gradonačelnik Zaječara nije odgovarao na njihove poruke.

„Komšija se bavi stočarstvom i pre neki dan kamion sa koncentratom nije mogao da dođe do njegove kuće, pa zamislite kakva ga je muka snašla”, ističe Veljko.

Prema rečima Đurića, u Borovcu sada živi oko 80 meštana, i selo je potpuno zapušteno.

“Ne daj bože da bude požara ili se neko razboli”: Meštani Borovca kod Zaječara mogu samo pešice do grada 4
Foto: M.S. / Danas

Dopisnik Danasa poslao je pitanja gradonačelniku Zaječara Bošku Ničića, o problemom meštana Borovca, i da li je tačna informacija da je “Štrabag” oborio tender za letnje održavanje puteva i da u Zaječaru iz tog razloga se ne saniraju udarne rupe, ali on nije odgovorio.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari