Ne davimo Beograd: Javni servisi da omoguće predstavljanje referendumske kampanje 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret „Ne davimo Beograd“ zahtevao je danas od Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) da omoguće adekvatno vreme u okviru svog programa za predstavljanje referendumske kampanje.

„Ne davimo Beograd“ je naglasio u saopštenju da je zakonska obaveza javnih servisa da omoguće da se iznesu stavovi zbog kojih je pokret pozvao građane da glasaju protiv promena Ustava u oblasti pravosuđa.

„Od raspisivanja referenduma 30. novembra do danas, nismo imali ni jednu priliku da objasnimo stavove pokreta na javnim medijskim servisima. Podsećamo da je Ne davimo Beograd pozvao građane da glasaju protiv promena ustava jer smatramo da one ne vode unapređenju pravosuđa, već stvaraju novi prostor za manipulacije i nastavak uticaja naprednjačkog režima na pravosuđe i tužilaštvo“, navodi se u saopštenju.

„Ne davimo Beograd“ je upitao kako će građani moći da donesu kvalifikovanu odluku o promeni Ustava kada je ostalo još 19 dana do referenduma, „a ni jedan sekund prostora nismo dobili da iznesemo naše stavove uprkos tome što smo registrovani kao organizacija koja sprovodi referendumsku kampanju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari