Ne davimo Beograd: Omalovažen rad poštenih studenata

Ostavite komentar


  1. Kao izgleda kada se uporedi: „malo je prepisivao“ sa onom narodnom – „devojka nje malo trudna“ ??? Kako god bilo, to „malo je trudna“ ispade da je TRUDNA!! Tako je i na ispitima – kada profesor uhvati učenika da prepisuje – PREPISIVAO JE. I naravno , pada ispit. Zato nam zemlja i stoji ovako dobro jer je vode prepisivači. Prof. Zec bi rekao – loši đaci. A njihova osveta je u toku.

  2. Plagijat je tema za diskusiju i sa tehnološkog i sa etičkog stanovišta. Činjenice su da NN veće Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu nije prihvatilo izveštaj Komisije za ocenu doktorske disertacije S. Malog novembra 2010, kao i da je S. Mali odbranio doktorsku disertaciju pod nešto drukčijim nazivom, na Fakultetu Organizacionih nauka 2013. godine. Postojanje indicija o mogućoj umešanosti S. Malog u aferama od Savamale, vlasništva of šor firmi, kupovine bugarskih stanova, odavanja poverljivih podataka o firmama u vreme kada je vodio proces privatizacije, nabavke novogodišnje rasvete, nije olakšalo nalaz u kojoj meri je odbranjena doktorska disertacija S. Malog plagijat, i da li je i neki naučni rad istog autora povučen iz objave jer je plagijat. Nadajmo se da mera od 6,73% dozvoljenog plagijata a koji se odnosi na nebitne delove disertacije S. Malog, u prihvaćenom izveštaju od većine nastavnika FON-a 7. maja 2019, nije prihvatlhiva za nastavnike matičnog fakulteta za temu ove disertacije, ni za članove SANU, ni za širu akademsku zajednicu. Promocija Siniše Malog u doktora nauka (diskutabilno da li ekonomskih, organizacionih ili nekih trećih) bi nanela nesagledivu štetu Univerzitetu u Beogradu.

Ostavite komentar


Društvo

"Prva ljubav zaborava nema": Kako će Ivica Dačić, novi-stari ministar policije, izaći na kraj s kadrom koji je potpuno lojalan SNS-u? 8

„Prva ljubav zaborava nema“: Kako će Ivica Dačić, novi-stari ministar policije, izaći na kraj s kadrom koji je potpuno lojalan SNS-u?

Iako se već danima u nazad moglo čuti da će Ivica Dačić biti postavljen na mesto ministra policije, teško je bilo poverovati da će Vučić nekome van SNS-a poveriti MUP, jer je policija, pored BIA, postao udarna pesnica ovog režima, sa pažljivo biranim kadrovima, kako za ministre tako i za visoka rukovodeća mesta u MUP-u.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.