Ne davimo Beograd: Potrebno izbacivanje posrednika za naplatu u javnom gradskom prevozu 1Foto: V. Maričić

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da Beogradu ne treba produžavanje javno-privatnog partnerstva, koje predlaže grad, već izbacivanje posrednika i ozbiljno ulaganje u javni gradski prevoz.

Umesto novog tendera za javno privatno partnerstvo za naplatu karata u gradskom prevozu, Ne davimo Beograd poziva grad da ovaj profitabilni posao, koji je do sada obavljala privatna firma Apex Solution Technology, kroz sistem Bus Plus, vrati javnom gradskom prevozu.

U osmogodišnjem poslu privatna firma Apex Solutions Technology d.o.o, uz prvobitno uloženih 12 miliona evra za opremu, bez ikakvog rizika, zaradila je više desetina miliona evra i ostvarila ekstra profit, a na štetu građana koji su snosili najveći rizik ovog poslovanja.

Ne davimo Beograd ima plan kako da unapredi sistem javnog prevoza za sve građane, kroz bolju organizaciju trasa javnog prevoza, koristeći postojeću infrastrukturu BG voza i širenjem mreže žutih linija, unapredili bismo kvalitet usluge i života za skoro 50 odsto Beograđana koji svakodnevno koriste javni prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari