Ne davimo Beograd: Tragedija je mogla biti izbegnuta, ništa nije urađeno da bi se nesreća sprečila 1Foto: FoNet / Marko Dragoslavić

Nesreća sa stravičnim ishodom na Pančevačkom mostu mogla je biti izbegnuta da je most na pravi način bio obezbeđen i održavan, poručili su u saopštenju iz Ne davimo Beograd.

Na mostu je, kako su naveli, trebalo da bude postavljana elastoodbojna ograda između pešačke staze i kolovoza, što je je, kako su dodali, i zakonska obaveza upravljača puta.

“I lično sam, i kao predstavnik organizacije, godinama upozoravao da na Pančevačkom mostu može da se desi ovakva nesreća i da vozilo može da izleti kroz dotrajalu ogradu koji nije odgovarajuća za ovaj most. Umesto da prihvate ova upozorenja i postave odgovarajuću ogradu, Putevi Srbije, koji su odgovorni za ovaj saobraćajni pravac, su se zadovoljili postavkom znaka ograničenja brzine na 50 km/h, iako je jasno da je realnost takva da se na mostu vozi i duplo brže”, izjavio je Zoran Bukvić, koordinator grupe za saobraćaj Ne davimo Beograd.

Iz Ne davimo Beograd poručuju da se nadaju da će „ova tragedija konačno naterati nadležne da postave ogradu i time takođe poboljšaju i bezbednost pešaka i biciklista koji su i na pešačko biciklističkim stazama izloženi kao glineni golubovi, jer ih od kolovoza deli samo trotoar“.

Oni smatraju da neko mora da odgovara jer je, kako su naveli, ova tragedija mogla biti izbegnuta, a ništa nije urađeno da bi se nesreća sprečila.

„Podsećamo da je iz sličnog razloga pre nekoliko godina stradalo dvoje ljudi koji su sa jugom proleteli kroz trulu ogradu na prilaznoj rampi iz pravca grada. I pored brojnih upozorenja i dopisa, tek nakon pomenute tragedije, dotarajala ograda je zamenjena“, saopštili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari