Ne nazire se kraj radova u Ulici Ljube Kovačevića u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

Ni nakon tri meseca od početka radova u Ulici Ljube Kovačevića ne nazire se skori završetak. Ulica je raskopana, vozila teško prolaze, pešaci još teže, od prašine, kako kažu stanovnici te ulice, ne može da se živi, a nakon svake kiše muku muče sa blatom. Ulica je i četiri dana nakon kiše prepuna bara, piše portal Kolubarske.rs.

Stanovnici Ulice Ljube Kovačevića kažu, birajući reči, „da nema smisla” to što radovi na zameni starih vodovodnih cevi i pedesetak priključaka traju toliko dugo, a „novi asfalt ni na vidiku!”.

Na zvaničnom sajtu Grada 13. aprila objavljena je vest da će „Ulica Ljube Kovačevića uskoro biti kompletno rekonstruisana”.

Radovi u toj ulici su počeli u aprilu, ali su nakon samo nekoliko dana prekinuti. Prvobitno je bilo planirano da se uradi novi sloj asfalta u dužini od 340 metara, međutim kada su otpočeli radovi konstatovano je da su vodovodne instalacije u izuzetno lošem stanju te da bi prilikom asfaltiranja pucale.

– Tri priključka su oštećena prilikom skidanja asfalta. Zbog takve situacije, dogovorili smo sa Vodovodom da se uradi rekonstrukcija vodovodne mreže, a nakon tih radova uslediće asfaltiranje. Prema mojim saznanjima Vodovod je naručio materijal, ali isporuka kasni, otuda kasni i početak radova, rekao je početkom maja za Kolubarske.rs Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište.

Ivan Filipović, direktor JKP Vodovod, je potvrdio da je kasnila isporuka materijala i najavio je da će radovi početi 11. maja.

– Vodovodna mreža u Ulici Ljube Kovačevića je stara više od 30 godina. U planu je da kompletno zamenimo stare cevi kao i 51 priključak. Vrednost investicije je 7,5 miliona dinara. Posao je obiman tako da će radovi trajati najmanje mesec dana, izjavio je za Kolubarske.rs Filipović.

Radovi u Ulici Ljube Kovačevića zaista su počeli 11. maja, kao što je i najavio direktor.

Radnici JKP Vodovod, dovežena je i mehanizacija, pojavili su se u istom danu, u isto vreme i na istom mestu gde je Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada, održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o „nesposobnoj i neozbiljnoj gradskoj vlasti koja, ni mesec dana od pompezno najavljene rekonstrukcije ulice, nije uspela ni da započne radove”.

Nakon konferencie za novinare, radnici JKP Vodovod, sa sve mehanitacijom, su u ulici ostali još par sati, kopali, razvukli zaštitnu traku, postavili saobraćajne znakove i otišli.

Ne nazire se kraj radova u Ulici Ljube Kovačevića u Valjevu 2
Foto: Kolubarske.rs

Prema tvrdnji stanovnika Ulice Ljube Kovačevića radovi su nastavljeni posle nekog vremena, postavljene su i nove cevi u jednom delu ulice u dužini od oko stotinak metara… I tu se stalo. Kažu da radnici „povremeno dolaze”, budu par dana, rade, pa odu, pa ponovo dođu i „sve tako”.

Nezvanično su saznali da je „vreme godišnjih odmora, a stalo se sa radovima i zbog toga što ima nekih problema sa plaćanjem”.

Direktor JKP Vodovod Ivan Filipović kaže da nije tačno da radnicu „povremeno” dolaze na to gradilište. Razume nezadovoljstvo stanovnika Ulice Ljube Kovačevića i moli za još malo strpljenja.

– Do sada je urađeno 220 metara, od Daničićeve do Ulice Branka Miljkovića, preostalo je još 110 metara i nadamo se da će sve biti urađeno, najkasnije, do kraja meseca. Tačno je da se sa završetkom radova kasni, mada nije bilo realno da se rekonstrukcija vodovodne mreže i 51 novi priključak završe za mesec dana. Ipak je reč o malo složenijem poslu, kaže Filipović, a prenose Kolubarske.rs.

On za ovaj portal dodaje i da je bilo i nepredviđenih okolnosti.

– U vreme dok nam je račun preduzeća bio blokiran obustavili smo sve radove, osim hitnih intervencija. Tako da sedam dana nismo radili. Bilo je tu još nekih manjih poteškoća, sada je to iza nas, kaže direktor JKP Vodovod Ivan Filipović, pišu Kolubarske.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari