Nedeljkov o uvozu glasova: MUP strančari, umesto da ponudi činjenice 1Foto: MUP

Komentarišući informacije “uvozu glasova” iz Republike Srpske, koju su prethodne nedelje izneli iz Stranke slobode i pravde, programski direktor CRTA Raša Nedeljkov je rekao da nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova nije ponudilo činjenice na konkretne navode opozicije. Umesto toga, kako kaže, MUP se opredilo da strančari.

Gostujući u emisiji “Probudi se”, Nedeljkov je kazao da olako diže buka i govori da je nešto krađa ili laž, ali i da, s druge strane, institucije ne čine dovoljno kako bi ubedile građana da je birački spisak ispravan.

“Javnost je ostala uskraćena za detaljne podatke o upisu u birački spisak, odnosno o tome koliko je ljudi promenilo prebivalište. Godinama unazad nedostaju transparentni podaci na osnovu kojih bi javnost mogla sama da donosi zaključke”, rekao je on.

Nedeljkov dodaje da, iako postoji blagi pomak kad je reč o ažuriranju biračkog spiska, još uvek nije moguće videti broj upisa i ispisa.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova se i ovoga puta opredelilo da strančari u komunikaciji sa javnošću, umesto da su priložili činjenice za konkretne navode koje predstavnici opozicije pomenuli”, rekao je, između ostalog, Nedeljkov.

MUP: Procenu značaja porasta broja prijavljenih u Beogradu po ishod izbora prepustićemo CRTI

Da li je programski direktor CRTA Raša Nedeljkov uopšte pročitao saopštenje MUP ili je, zbog toga što podaci demantuju tvrdnje pojedinih političkih stranaka, odlučio da na njih zažmuri, upitalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom ocene da MUP nije objavio činjenice o prijavama prebivališta u Beogradu i da se umesto toga opredelio da strančari.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ne bavi se politikom već je iznelo konkretne podatke, a za one koji ih nisu videli, ili nisu želeli da vide, a saopštenje je javno objavljeno i dostupno svima, podatke ćemo ponoviti još jednom“, navedeno je u saopštenju.

Kako kažu, statistika pokazuje da broj prijava prebivališta u Beogradu raste svake godine, da su migratorna kretanja uobičajena i da nema ni značajnog ni neuobičajenog povećanja brojeva prijava prebivališta u glavnom gradu.

„Koliko je taj porast, koji je inače uobičajen trend za Beograd, od značaja za ishod predstojećih izbora, prepustićemo programskom direktoru CRTA da sam proceni“, istakli su u saopštenju.

Najveći broj promena mesta prebivališta u poslednjih godinu dana bio je vezan za promenu adrese na teritoriji iste beogradske opštine, naveli su iz MUP-a.

„Nadamo se da će svi oni koji danima unazad napadaju Ministarstvo unutrašnjih poslova kako nije dalo konkretne podatke, ovoga puta podatke primetiti, posvetiti im malo vremena, pročitati ih i priznati, ako ništa drugo bar sebi, da su se upravo oni opredelili za strančarenje“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari