Najoštrije osuđujemo fizički napad na lidera Nove Srbije, Velimira Ilića, gde je od strane napadača tom prilikom zadobio lakše povrede. Tražimo od policije da protiv napadača podnese prekršajnu prijavu, zbog remećenja javnog reda i mira, kao i krivičnu za nasilničko ponašanje i nanošenja lakih telesnih povreda.

Smatramo, da je nečuveno i nedopustivo to što su pristalice i funkcioneri Nove Srbije preuzimajući prevdu u svoje ruke, gde su ih policajci krajnjim naporom sprečili, pokušali da linčuju napadača na Velju Ilića. Oni su tom prilikom napravili niz prekršajnih i krivičnih dela, gde je jedan policajac zadobio lakše povrede dok ih je sprečavao da linčuju napadača.

Zbog toga tražimo od policije da podnesu prekršanu prijavu, protiv svih učesnika u tom pokušaju linča, zbog remećenje javnog reda mira, kao i krivične za dela:učešće u tuči, nasilničkog ponašanja, napad na službena lica koji vrše službenu dužnost, kao i spečavanje službenih lica u vršenju dužnosti. Dokazi i počinioci ovih krivičnih dela veoma lako mogu se naći pregledavanjem televizijskih snimaka, kao saslušavanjem službenih lica koji su bili tu i saslušanjem svedoka. .

Samo neselektivnom i objektivnom primenom zakona, bez obzira ko je u pitanju, i kažnjavanjem svih aktera ovog nemiliog događaja, pokazaćemo da smo pravna država i da je zakon jednak za sve. U suprotnom, ovakvi događaji sve češće će nam se dešavati.

Takođe , osuđujemo izjave Velimira Ilića, gde je rekao da mu je bio pištolj pri ruci ubio napadača i da to nebi bio greh, bez obzira što je bio napadnut i to izgovorio u afektu. On kao narodni poslanik i javna ličnost mora da vodi računa šta govori, jer njegova reč ima posebnu težinu i da takvim izjavama šalje loše poruke javnosti.

Predsednik upravnog odbora požarevačkog otpora Branislav Docin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari