Negotin dobio novac za zamenu kotlova u toplanama i ložišta u domaćinstvima 1Foto: J. B. K./Danas

U Ministarstvu zaštite životne sredine potpisani su ugovori sa lokalnim samoupravama za realizaciju projekata zamene kotlarnica u javnim ustanovama i individualnih ložišta u domaćinstvima širom Srbije, u cilju unapređenja kvaliteta vazduha. Ugovor je potpisan i sa predstavnicima opštine Negotin.

Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansiraće kroz dva konkursa 47 projekata i za ove namene opredeljeno je 350 miliona dinara. Među 35 lokalnih samouprava koje su sa ministarstvom potpisale ugovore za realizaciju 41 projekta je i opština Negotin.

Opštini Negotin odobrena su dva projekta i dodeljena sredstva za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje i zamene kotlova na čvrsto gorivo sa kotlovima na pelet.

Prema navodima nadležnih u ukupna vrednost projekta „Rekonstrukcije kotlarnice zgrade OŠ “Branislav Nušić” u Urovici iznosi 4,75 miliona dinara, a učešće nadležnog ministarstva je 2, 8 miliona dinara.

Za realizaciju projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2022. godini u ovoj godini opredeljeno je pet miliona dinara, pri čemu je učešće Ministarstva zaštite životne sredine četiri miliona dinara i ovim projektom predviđena je zamena kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na pelet.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari