Negotin dobio pametne klupe 1Foto: Opština Negotin

Negotinci i njihovi gosti zahvaljujući pametnim klupama, mogu da pune svoje mobilne telefone i koriste besplatan internet.

Postavljene su pored igrališta za decu u centralnom negotinskom parku i u blizini fontane.

-Pametne klupe postavljene su u okviru Inicijative „Za napredak Negotinske krajine – složno“ i pored solarnih panela, led rasvete i klupe, sadrže dva USB konektora sa po dva USB ulaza za punjenje mobilnih telefona i LTE WiFi, besplatan internet koji će biti u funkciji za 15 dana. Vrednost nabavljenih klupa iznosi 1,14 miliona dinara. – kažu u lokalnoj smoupravi.

Podsećamo da su Inicijativu „ Za napredak Negotinske krajine – složno“ u cilju realizacije projekata koji doprinose održivom razvoju i stvaranju šanse za rad i kvalitetniji život na istoku Srbije pokrenuli Opština Negotin i kompanija „Eliksir Grupa“.

Prema navodima nadležnih u negotinskoj lokalnoj samoupravi tokom ove godine, kroz ovu saradnju, u 39 negotinskih sela radiće se putevi, u Negotinu će biti urađeno pet dečjih igrališta, nabavljene pametne klupe, autobuska stajališta i javni sat kod fontane, a sredstva za svoje prioritete dobiće i obrazovne ustanove za radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području cele opštine.

Osim ovoga, Inicijativom se planira unapređenje zdravstvene zaštite putem nabavke vozila za dijalizu za Zdravstveni centar Negotin, a očuvanje kulturne i istorijske baštine kroz sredstva namenjena manastiru Кoroglaš i crkvama u Miloševu i Radujevcu.

U okviru ove inicijative biće realizovani i drugi projekti na uređenju javne i komunalne infrastrukture, kažu u lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari