Negotin: Nagrađeni najbolji đaci 1Foto: Opština Negotin

Učenici generacije, đaci koji su na republičkim takmičenjima, smotrama, festivalima, izložbama i konkursima osvojili jedno od prva tri mesta u školskoj 2020/21. godini osnovnih i srednjih škola negotinske opštine novčano su nagrađeni za svoj trud.

Lokalna samouprava je za ove namene u opštinskom budžetu opredelila 585 hiljada dinara, a predsednik opštine Vladimir Veličković priredio je za njih prijem.

„Veoma mi je drago što smo u prilici da nagradimo najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. 13 učenika generacije u 14 škola, s obzirom da je jedan učenik postigao veliki uspeh time što je proglašen za đaka generacije u dve škole. Danas ćemo nagraditi i 29 učenika koji su na republičkim takmičenjima, festivalima, smotrama osvojili jedno od prva tri mestai to ukupno 31. nagradu. Učinili ste ponosnim pored roditelja, porodice, vaših učitelja i nastavnika i vaše sugrađane. Želimo da nastavite putem znaša i uspeha i ostvarite sve ono što ste zacrtali a mi ćemo biti vaša podrška“, rekao je Vladimir Veličković, čestitajući nagrađenim učenicima, roditeljima i prosvetnim radnicima na postignutim rezultatima.

Prema opštinskoj odluci za postignuti uspeh đaci generacije narađeni su sa po 30 hiljada dinara, za prvo mesto na republičkim takmičenjima nagrada je deset hiljada dinara, drugo osam hiljada, a treće pet hiljada dinara, dok su iznosima od dve i hiljadu dinara nagrađeni učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na smotrama, izložbama, konkursima i festivalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari