Negotin: Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u 2022. godini 1Foto: J. B. K./Danas

Opština Negotin je, kao i prošle godine, u budžetu za 2022. godinu za sufinansiranje medija opredlila 9,5 miliona dinara i raspisala konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Iznos budžetskih sredstava kojima će negotinska lokalna samouprava sufinansirati projekte proizvodnje medijskih sadržaja isti je kao i prošle godine – 9,5 miliona dinara.

Nepromenjen je i najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu, kao i 2021. to je 100.000 dinara, ali je najveći sa prošlogodišnja tri miliona, povećan na 3,5 miliona dinara.

U konkursu koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici Opštine Negotin navodi se da učesnici konkursa za sufinansiranje projekta proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije koji su lokalnog karaktera i doprinose ostvarivanju javnog interesa u javnom informisanju mogu podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto opravdanih troškova projekta, dok je za proizvodnju medijskih sadržaja za televiziju sufinansiranje moguće najviše do 50 odsto opravdanih troškova projekta.

U objavljenom konkursu definisani su i kriterijumi za ocenjivanje i pozvana novinarska udruženja da predlože članove komisije za ocenjivanje.

Konkurs je otvoren 15 dana, a odluka o raspodeli sredstava biće doneta najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključivanja konkursa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari