Negotin: Za nagrade brdske trke " Negotin-Bukovo 2022" nadmeću se vozači iz Srbije i regiona 1Fiti: gaga.co.rs

Vozači brdskih trka iz Srbije, Rumunije, Severne Makedonije i Bugarske na okupu su u Negotinu koji je domaćin brske trke “ Negotin-Bukovo 2022″. koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije. Organizator takmičenja je ASК Gaga Avala „racing team“, uz pokroviteljstvo opštine Negotin i podršku Turističke organizacije opštine Negotin i Sportskog saveza Negotin.

Nedeljno popodne, 17. jula, u Negotinu će biti u znaku brdske trke “ Negotin-Bukovo 2022″  u kojoj ove godine učestvuju vozači i timovi iz Srbije i regiona.

U trci za nagrade biće pedesetak vozača Srbije, Rumunije, Severne Makedonije i Bugarske koji će na startu biti nešto pre 17 časova.

Pred njima je staza duga tri hiljade metara na Bukovkom putu minimalne širine šest metara i visinske razlike 178 metara, dok je prosečan uspon staze 5,92 odsto.

Staza prolazi pored Manastira Bukovo do takozvane Crne tačke, a učesnici će se za vreme nadmetati  u 11 kategorija.

Zbog odvijanja auto trke, saobraćaj biti privremeno obustavljen nedelju 17. jula, od 14 do 21 sat, na delu opštinskog puta od Negotina ka Bukovu, od raskrsnice sa 45. ulicom do ukrštanja sa državnim putem IB reda 33 i 35 (most ispred Enološke stanice do nadvožnjaka „Bukovska petlja“) kao i na delu državnog puta IB reda 33, od nadvožnjaka „Bukovska petlja“ do raskrsnice za Donji Milanovac, Majdanpek, Niš, Zaječar prema Štubiku, obaveštavaju organizatori.

Brdska trka „ Negotin – Bukovo“ odvija se u organizaciji Automobilskog sportskog kluba „Gaga Avala Racing tim“ i boduje se za Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije.

Pokrovitelj je Opština Negotin, a ova sportska manifestacije koja je deo “Negotinskog leta” održava se uz podršku  Turističke organizacije opštine Negotin i Sportskog saveza Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari