Sanitarni republički inspektor, nakon analize gradskog Zavoda za javno zdravlje, juče je zabranio upotrebu vode za piće sa javne česme na Plaži, omiljenom šetalištu Užičana pored reke Đetinje.

Gradska Informativna služba saopštila je da je voda sa ove česme zdravstveno neispravana i da će „zabrana biti na snazi dok se ne obezbedi dezinfekcija vode u kontinuitetu, tako da koncentracija rezidualnog hlora iznosi 0,2 -0,4 mg po litru, uredna kontrola navedene koncentracije i evidencija o izvršenju dezinfekcije i kontrole, kao i prečišćavanje, odnosno filtracija vode“. Užički Zavod za javno zdravlje je konstatovao da je neispravnost vode za piće posledica neredovnog hlorisanja i prečišćavanja, te da njen kvalitet ne odgovara higijenskoj ispravnosti. U saopštenju je navedeno i da je gradskom javnom preduzeću Direkcija za izgradnju naloženo da hitno preduzme odgovarajuće mere kako bi se izvršila dezinfekcija i filtracija vode.

Pored toga, dok se taj proces ne okonča, vidno će biti obeleženo da voda nije za piće i biće onemogućen pristup toj česmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari