Neophodna veća disciplina i solidarnost 1Foto: pozarevac.rs

Nakon sednice Štaba za vanredne situacije Grada Požarevca, komandant ovog Štaba i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je održao konferenciju za medije.

– Ovim apelujem na građane da se striktno pridržavaju svih uputstava i odredaba koje su propisane, kako zbog ličnog, tako i zbog kolektivnog zdravlja nacije. Apelujem na građane da se informišu isključivo putem relevantnih medija i da ne šire paniku i neproverene informacije, naročito putem društvenih mreža, poručio je gradonačelnik Spasović.

– Pozivam sve sugrađane na mobilnost i poštovanje mera koje su propisale nadležni, ali i na solidarnost onih koji nisu rizične grupe prema onima koji to jesu. Zato apelujem na mlađe da se nađu svojim komšijama, rođacima i prijateljima. Pozivam vas da učinimo sve da pomognemo da naša država i naš grad izađu iz ove situacije, uveren sam još jači kao društvo i nacija, rekao je Spasović i najavio da će se grad uvesti četiri broja telefona, na koje stariji građani mogu pozvati i zatražiti pomoć, koja će im se pružiti preko volontera.

Sa sednice Štaba proistekle su sledeće mere. Ograničava se radno vreme u ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Požarevca na period od 8 do 19 časova. Na ovu meru se primenjuje zabrana za boravak više od 50 ljudi u zatvorenom prostoru, čije će se sprovođenje kontrolisati. Preporučuje se odlaganje svih javnih skupova, poseta i manifestacija u javnim ustanovama.

Ugostiteljstvo do 17 časova

Štab je u međuvremenu doneo niz novih naredbi, među kojima je mnoge najviše zainteresovala ona koja se odnosi na ograničenje rada ugostiteljskih objekata od 8 do 17 časova. Obustavlja se i rad Dnevnog centra za decu i omladinu, a predloženo je da se za 350 korisnika Centra za socijalni rad koji su materijalno ugroženi, obezbede higijenski i lanč paketi u periodu od dva meseca. Deljenje pomenutih paketa vršiće Crveni krst po spisku Centra za socijalni rad. Štab je doneo zaključak i da se obezbedi 700 higijenskih paketa u ukupnoj vrednosti od 1.000.000. dinara za sadašnje korisnike Crvenog krsta. Zabranjuje se i rad „stočne pijace i „buvljaka“. Sva preduzeća koji se bave prevozom su u obavezi da vrše svakodnevnu dezinfekciju svojih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari