Nepoznata cena spomenika despotu Stefanu Lazareviću

Beograd dobio još jedan spomenik

Ostavite komentar


    1. A vama, Djordje, ljubav prema Srbima i Srbiji predstavlja ignorisanje tj. prećutno odobravanje korupcije, netransparentnosti u državnom poslovanju gde se raspolaže javnim novcem tj. novcem građana? To je vrlo čudna i izvitoperena ljubav, moram da priznam.

    2. Nije svaka kritika mržnja. Kao što ni tolerisanje svakojakih gluposti nije ljubav.

    3. Slažem se. Kada neko tako neodgovorno rasipa državni novac., jasno je da ne voli ni državu ni njene stanovnike.

    1. Milovan Đilas zaslužuje da dobije ulicu u Beogradu. A možda i spomenik.

  1. Pa nece biti da u Srbiji zive samo Srbi i da drugi narodi ne postoje. Valjda bi trebalo da vifimo podizanje spomenika i hrvatskim velikanima iz prodlosti, albanskim, bosnjackim ili madjarskim. Ili oni su zaista nebitni u ovoj”gradjanskoj” drzavi ravnopravnih gradjana?

    1. Beograd je pun takvih ulica, dajte predlog za spomenik pa da razmotrimo. Problem bi mogla da bude i tačna prošlost na koju se pozivate i okolnost da su sve države od reda koje spominjete bile ili saradnici okupatora ili aktivne nacističke vlade. Interesantan izbor.

    2. Stravar, ocigledno niste mrdnuli iz svog rodnog grada, a i ako jeste, niste zagledali spomenike.
      Pogotovo u Vojvodini.
      Preporucio bih da obidjete Suboticu, na primer…

    3. Ovo je teritorija države za koju su se borili i izborili uglavnom Srbi a spomenike koje ti pominješ može ali samo onima joji su se borili rame uz rame sa Srbima ili bili lojalni srpskoj državi na druge načine a ne zato što živi u državi Srbija pa tako „zasluži“ da diže spomenik recimo Anti Paveliću. Ne brkaj lončiće i ne lupaj gluposti.

  2. Veljanovski, vaš sagovornik, treba da yna da Jugoslavija nije tvorevina II svetskog rata i komunista, Jugoslaviju je stvorio Aleksandar Karađorđević i srpska vojska.
    Vaš drugi sagovornik, Zindović, kaže da je spomenik „kontroverzan na sto načina. Opet, nisam umetnik, nisam vajar, tako da je…“ Voleo bih da nabroji 50 kontraverzi, za početak 10, u krajnjem slučaju jednu.
    Nigde vi nećete dospeti sa ovakvim pisanjem i ovakvim sagovornicima.

  3. Na ovoj slici se ne vidi, ali na slikama vidjenim na nekom Jutranom programu vidi se zgrada u blizini sa zaista neuglednom fasadom, tako da postavljanje spomenika u toj blizini izgleda ruzno. Osim toga, dokle ce vlastodrsci da rade nasim parama sta hoce bez pokazivanja racuna, a ovamo se traze racuni od svih prodavaca sa navedenim placenim dazbinama?

  4. Posle drugog svetskog rata beogradjani i njeni političara su bili orjentisani na budućnost a sadašnji
    pojedini gradjani i političari idu par stotina god. Unazad.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.