Jako nevreme zahvatilo Srbiju: Proglašena vanredna situacija u Aleksandrovcu (VIDEO) 1Foto: Instagram/192_rs/screenshot

Opštinu Aleksandrovac u kasnim popodnevnim satima zahvatilo je snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom. Zbog štete pričinjene u samom gradu proglašena je vanredna situacija.

Nevreme je zahvatilo i opštinu Kosjerić, izlili su se bujični potoci i poplavili dvadesetak objekata. Obilna kiša i u koceljevačkom kraju, gde je već desetak dana na snazi vanredna situacija zbog problema od prethodnih padavina.

Jako nevreme praćeno obilnim padavinama i gradom u kasnim popodnevnim satima zahvatilo je opštinu Aleksandrovac. Najveća šteta pričinjena je u samom gradu, gde je Štab za vanredne situacije zasedao tokom večeri i proglasio vanrednu situaciju.

Poplavljene su porodične kuće, oštećena je putna infrastruktura, a voda je prodrla i u kuhinju predškolske ustanove „Naša radost“ zbog čega gradski vrtić neće raditi narednih dana dok se voda ne povuče i ne izvrši potpuna dezinfekcija.

Ekipe su na terenu i radiće se tokom noći. Zbog visokog vodostaja reke Rasine pojedini delovi grada su odsečeni, jer se preko mosta ne može mehanizacijom.

Vanredna situacija je, osim u Aleksandrovcu, proglašena i na području više mesnih zajednica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Obilne padavine i koceljevačkom kraju. Izlili su se Rasnica i Lukinac i brojni potoci.

Pod vodom su poljoprivredno zemljište i putevi. U opštini Koceljeva je vanredna situacija već desetak dana zbog problema izazvanih prethodnim padavinama i izlivanjem vodotoka.

Jako nevreme kasno posle podne zahvatilo je i opštinu Kosjerić. U MZ Brajkovići izlili su se bujični potoci i poplavili dvadesetak objekata, ali su vatrogasno-spasilačke ekipe na terenu i voda se izbacuje pumpama.

Nema opasnosti po stanovništvo, a voda se povlači iz objekata. I put Kosjerić–Valjevo otvoren je za saobraćaj, koji je bio u prekidu. Ima štete i na poljoprivrednom zemljištu i na infrastrukturi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako prenosi Instagram stranica 192, u Debrcu kod Vladimiraca došlo je do udara groma, usled čega je izgoreo strujomer i bandera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Republički hidrometeorološki zavod objavio je da se u toku noći očekuje prestanak padavina. Jaka kiša u Beogradu i okolini trebalo bi da stane oko 22 časa.

U Beogradu se očekuje da će pasti ukupna količina kiše od 10 do 20 mililitara.

RTS javlja da je vanredno i u 19 mesnih zajednica u šabačkom kraju, a da se u Jagodini otklanja šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari