Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije: “Reprezentativni” sindikati se uključili u predizbornu kampanju naprednjaka i socijalista 1foto EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) saopštava danas da ne prihvata Protokol koji će potpisati Vlada Srbije i sindikati prosvete, jer smatra da je taj dokument mešavina neukusnog hvalisanja postignućima Vlade i praznih predizbornih obećanja.

 

Na taj način, “reprezentativni” sindikati prosvete uključili su se uključili u predizbornu kampanju naprednjaka i socijalista, što je nedopustivo, ukazuje se u saopštenju.

Zbog toga NSPRS poziva sve zaposlene u sistemu obrazovanja da napuste „reprezentativne“ sindikalne organizacije i njihove „korumpirane lidere“ i da se organizuju i deluju na profesionalan i odgovoran način, onako kako to rade sindikati u modernim, demokratskim društvima.

U dokumentu koji će Vlada potpisati sa predstavnicima reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika navodi se da je prosvetnim radnicima u januaru ove godine zarada povećana za 12,2 odsto i najavljuje novo povećanje za 10 odsto u januaru naredne godine.

Vlada se obavezala da će izmeniti Uredbu o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama i uvećati koeficijente po osnovu stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika.

Dokument će potpisati premijerka Ana Brnabić i ministarka prosvete Slavića Đukić Dajanović, Sidikat radnika u prosveti „Nezaisnost“, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari