Nezavisno društvo novinara Vojvodine pokrenulo kampanju u kojoj će objavljivati pretnje i uvrede novinarima 1foto FoNet/NDNV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pokrenulo je kampanju „Da li biste voleli da…“ u kojoj će objavljivati deo pretnji i uvreda sa kojima se svakodnevno susreću novinari targetirani od strane režima.

„Cilj kampanje nije samo skretanje pažnje na bezbednost novinara, već i širenje svesti o drastičnom porastu nasilja u društvu kao direktne posledice govora mržnje kojim su građani Srbije konstantno izloženi sa samog vrha vlasti“, navode iz NDNV.

To udruženje je danas na svojim profilima na društvenim mrežama objavilo poruku upućenu Ana Lalić, predsednici NDNV, koja se već duže vreće suočava sa brojnim pretnjama, između ostalog i pretnjom smrću koja je prijavljena Tužilaštvu za visokotehološki kriminal.

 

Na meti napada danima je, podsetimo, i programski direktor NDNV i profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinko Gruhonjić, zbog montrane izjave njegovog prošlogodišnjeg izlaganja u Dubrovniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari