NI: Obustavljena istraga protiv funkcionera iz URS i DS 1

Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o obustavljanju istrage protiv bivšeg izvršnog direktora Direkcije za izgradnju Grada Niša Branislava Jovanovića i sedmoro direktora javnih i privatnih preduzeća koji su bili osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet grada za 13,4 miliona dinara, saopšteno je danas.

– Umesto štete u tom iznosu, kako je navedeno u lažnoj krivičnoj prijavi, veštačenjem Mašinskog fakulteta u Nišu utvrđeno je da grad ne samo da nije pretrpeo štetu već da je prihodovao preko 10 miliona dinara. Očigledno je reč o političkom progonu koji je finansirala građevinska mafija kojojsam stao na put. Pretres mog stana trajao je 4,5 časa pred porodicom, sve su snimali kamerama, a posle toga mi je određen pritvor od 60 dana, duže nego bilo kom političaru. Zbog svega toga, tražiću odgovornost onih koji su pokrenuli sve ovo protiv mene. Ako posle 30 dana ta odgovornost ne bude utvrđena, izaći ću ispred policije sa transparentima i obratiću se stranim ambasadama da ih informišem šta se radi u Srbiji. Ovakav politički progon više ne sme da se desi bilo kome, rekao je Branislav Jovanović, aktuelni lider NPS, odbornik u Skupštini grada, koji je u vreme hapšenja bio lder URS-a u Nišu i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada.

Jovanović je ranije ocenjivao da se našao na meti „bivših julovaca koji danas čine kosovski lobi u gradskoj vlasti“, kao i “pomahnitalih policajaca” zbog toga što je “jedini borac protiv kriminala i korupcije” u Nišu. Uhapšen je krajem marta 2014. zbog sumnje da je uestvovao u omogućavanju nelegalnog priključenja novoizgrađenih stambenih objekata na toplovodnu mrežu, zajedno sa još sedmoricom sadašnjih i bivših direktora Direkcije za izgradnju grada i Gradske toplane, kao i privatnih preduzeća “Uban 018” i “Kosanica”. Pojedini mediji su tada izveštavali da su među uhapšenima tri istaknuta pripadnika URS-a, kao i dva „kadrovska rešenja“ DS-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari