Nije bilo pucnjave i „filmske potere” u Kragujevcu: Policija demantuje navode pojedinih medija o popodnevnoj panici u centru grada 1Foto: Z. S. M.

 

U popodnevnim časovima, po Kragujevcu se „pronela” priča da se u centru grada desila pucnjava i da jake policijske snage blokiraju centar grada u „filmskoj” poteri za počiniocem. Policijska uprava Kragujevac je pred ponoć izdala sapštenje u kome to demantuje.

Priča o blokadi centra grada, pucnjavi, filmskim poterama čak se povremeno „pojavljivala” i bila predmet replika opozicije i tokom popodnevne sednice Skupštine grada na kojoj su birani gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

Još oko 16 sati i 30 minuta redakciji Danasa su se zaista javljali čitaoci iz kragujevačkog naselja Pivara sa pričom da je taj deo, preko reke Lepenice blokiran i da ih zaustavljaju pripadnici interventne jedinice MUP-a i proveravaju, legitimišu, ispituju…

Pak u svom predponoćnom saopštenju (bolje ikad nego nikad) za javnost PU u Kragujevcu ističe da su netačni medijski navodi koje su objavili pojedini portali da je danas u popodnevnim časovima u centru Kragujevca najpre došlo do pucnjave, potom do „filmske potere” za licem koje kod sebe ima pištolj i drogu, što je navodno izazvalo paniku i uznemirenje građana.

Naime, po njihovim rečima, policija je danas reagovala na poziv građana da se u jednom naselju u Kragujevcu nalaze dva lica koja kod sebe imaju pištolj.

Na prijavljenoj lokaciji policijske patrole nisu zatekle ova lica, ali su ih u centru grada, u Ulici kralja Petra Prvog na osnovu saznanja, identifikovali i kod jednog mladića (20) pronašli repliku pištolja.

On je zadržan u službenim prostorijama i po skraćenom postupku biće priveden sudiji za prekršaje.

Napominjemo da je nevezano za prethodno prijavljeni događaj istovremeno, dok je policija tragala za ovom dvojicom mladića u centru grada, uočen muškarac (24) koji je ugledavši policijske patrole odbacio od sebe kesice u kojima se nalazila određena količina biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manja količina bele praškaste materija za koju se sumnja da je amfetamin.

Policija je i ovog mladića dovela u policijske prostorije i nastavlja dalji rad na ovom slučaju, uz konsultaciju sa tužilaštvom.

Policijska uprava u Kragujevcu apeluje da se ne šire neistine i dezinformacije koje uznemiravaju javnost i nanose štetu policijskim službenicima koji brinu o bezbednosti svih građana, navodi se u saopštenju PU KG.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari