Od jeseni školovanje za strukovnu medicinsku sestru u Vranju 1Foto: Grad Vranje/vranje.org.rs

Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji koji podrazumeva akreditaciju studijskog programa „Strukovna medicinska sestra“, u Odseku Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Vranju, potpisali su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predsednik Akademije Srđan Jovković, direktor Zdravstvenog centra (ZC) Vranje Saša Đorđević i direktorka Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“ Gordana Jovanović.

Dokument predviđa akreditaciju novog studijskog programa Osnovnih strukovnih studija za 42 studenta, koji će biti upisani tokom leta u Odseku u Vranju.

Gradonačelnik Milenković istakao je veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta koji je od izuzetnog značaja za grad Vranje.

„Na ovaj način poboljšavaju se obrazovni uslovi koji će doprineti da mladi ljudi ostanu u svom gradu, da se školuju, zaposle i daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice“, rekao je Milenković.

Kako je istakao, veliki je ovo dan za naš grad, a svaka od strana potpisnica preuzeće svoj deo obaveza.

„ZC će vršiti prijem studenata na stručnu praksu i praktičnu nastavu, Medicinska škola će omogućiti nastavnicima i studentima Akademije obavljanje nastave i korišćenje nastavnih sredstava u kabinetima, a grad Vranje će obezbediti adekvatnu podršku ugovorenih strana u cilju akreditacije i realizacije studijskog programa“, rekao je gradonačelnik.

Predsednik Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija iz Niša, Srđan Jovković, zahvalio se gradonačelniku i rukovodstvu Grada na izuzetnoj saradnji i podršci u realizaciji projekta.

„Uspeh ovog projekta će biti vidljiv već u junu, kada očekujemo upis prvih studenata. Predviđeno je da studije traju tri godine i nadam se da će interesovanje biti na zavidnom nivou“, rekao je Jovković.

Direktor ZC Vranje, Saša Đorđević, istakao je da je ovo mogućnost za usavršavanje i obrazovanje, pre svega učenika Medicinske škole, i da će, na ovaj način, Vranje dobiti kvalitetan kadar u sistemu zdravstvene zaštite.

Zadovoljstvo zvog realizacije projekta istakla je i direktorka Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“, Gordana Jovanović.

Sastanku su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, rukovodilac niškog odseka Akademije Vladimir Popović i menadžerka Akademije Ljiljana Đorđević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari