U okviru nastavka projekta „Smanjenje siromaštva kroz podršku start ap biznisa“ 46 preduzetnika iz Niša dobilo je ovih dana finansijsku pomoć za pokretanje samostalnog poslovanja kroz nabavku neophodne opreme. Dobitnici su pojedinačno potpisali ugovore sa nevladinom organizacijom ENEKA, koja realizuje projekat uz finansijsku podršku kompanije „Filip Moris Operejšens“, kako glasi novi naziv DIN „Filip Moris“.


– Veoma smo ponosni što smo još jednom, u saradnji sa partnerima iz ENEKA, pomogli građanima sa dobrim i održivim poslovnim idejama da započnu i prošire svoj mali biznis u Nišu i niškom regionu. Ovaj projekat za nas ima poseban značaj jer već sada možemo videti prethodnu generaciju dobitnika koja uspešno razvija svoje poslovanje i dugoročno doprinosi povećanju zaposlenosti u regionu u kojem i mi poslujemo – rekao je Pol Rajli, generalni direktor kompanije „Filip Moris Operejšens“.

Na svečanosti u Gradskoj kući saopšteno je da ta kompanija finansijski podržava projekat „Smanjenje siromaštva kroz podršku start ap biznisa“ od 2009. godine. Od tada je kroz ovaj projekat stotinu preduzetnika iz Niša i okoline dobilo priliku da započne i razvije mali biznis. Svi dobitnici imaju obavezu da registruju svoju poslovnu delatnost i prilikom dobijanja opreme učestvuju sa 20 odsto u vrednosti pomoći, kao i da obave 15 časova društveno korisnog rada. Podržanim preduzetnicima omogućava se prateća obuka i poslovno savetovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari