Niš: Uhapšen jer je prisvojio budžetski novac namenjen ublažavanju posledica kovid epidemije 1Policija Foto: N. Kovačević

U Nišu je uhapšen N. R. (1994), odgovorno lice niškog privrednog društva „R- consulting“ i odgovorno lice udruženja „Unija pravnika niškog Pravnog fakulteta“, zbog sumnje da je protivpravno prisvojio budžetski novac namenjen za ublažavanje ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom korona virusa, saopštio je danas MUP Srbije.

U saopštenju se navodi da se sumnja da je N. R. po tom osnovu protivpravno prisvojio 2.796.471 dinar i za isti iznos oštetio državni budžet, zbog čega se sumnjiči za krivična dela pranje novca i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

N. R. se tereti da je na portalu Poreske uprave elektronski podnosio poreske prijave u kojima je lažno prikazao da u ovom preduzeću i udruženju rade novi radnici, a koji su zapravo bili zaposleni kod drugih poslodavaca.

On je potom, kako se sumnja, na ime novozaposlenih radnika uzimao novac iz budžeta Republike Srbije namenjen za ublažavanje ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom korona virusa, a potom taj novac, za koji je znao da potiče iz kriminalne delatnosti, dalje koristio.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari