Niš: Vozač Zorana Babića se žalio Vrhovnom kasacionom sudu na presudu zbog nesreće kod Doljevca 1Foto: Z. Miladinović

Vozač bivšeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, Dejan Stanojević (37), koji je osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i šest meseci zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj su poginuli Stanika Gligorijević, a pet osoba teže i lakše povređeno, uložio je vanredni pravni lek na ovakvu presudu.

Stanojevićev advokat Slavoljub Milošević kazao je novinarima da je Vrhovnom kasacionom sudu podneo vanredni pravni lek na pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Nišu jer njegov branjenik i on smatraju da je ovaj sud prilikom preinačenja prvostepene odluke, kojim je izrekao strožu kaznu, “prekoračio ovlašćenja”.

Pravosnažnom presudom “nije ostvarena pravednost i srazmernost između učinjenog krivičnog dela i težine krivične sankcije koja je izrečena”, rekao je Milošević.

Niški Apelacioni sud je u decembru prošle godine pravosnažno osudio Stanojevića na četiri i po godine zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, koje je izvršio tako što je 31. januara 2019. godine, službenim automobilom udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi Doljevac, kada je jedna osoba poginula, a petoro povređeno.

Ovaj sud je usvojio žalbu niškog Osnovnog javnog tužilaštva i Stanojeviću za osam meseci uvećao zatvorsku kaznu koja mu je izrečena prvostepenom presudom Osnovnog suda.

Prema navodima optužnice, Stanojević je na dan nesreće, krećući se službenom “škodom superb” iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu na naplatnoj rampi Doljevac, usled čega je ona udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Gligorijević, koja je bila na zadnjem sedištu “opela”, poginula je na licu mesta, a među povređenima bio je povređeno je i Babić, koji je, po oceni suda, bio na zadnjem sedištu “škode”.

Stanojević je na prvom ročištu, održanom 22. novembra prošle godine, delimično priznao odgovornost jer je brzo vozio, ali je naveo da je do nesreće došlo i zbog klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Prema sudskoj verziji, službeni automobil je vozio Stanojević, a Babić je, po sopstvenoj izjavi u istrazi, „spavao na zadnjem sedištu“.

Na suđenju su prikazana četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe, od kojih jedan pokazuje situaciju u vreme nesreće, ali se prekida na dva minuta, tako da se ne vidi trenutak udara Babićevog službenog vozila u „opel astru“, odnosno ne vidi se raspored sedenja u vozilu.

Nezvanični izvori su u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da za volanom “škode” nije bio Stanojević već njegov poslodavac.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović kazao je da je, prema saznanjima koje ima, posle nesreće „šest  ili sedam ljudi vadilo Babića sa mesta vozača i prebacivalo ga na zadnje sedište“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je negirao takve tvrdnje, navodeći da je video snimak sa naplatne rampe, koji je “užasan”, ali bez preciziranja o kom snimku je reč, i po kom osnovu je ostvario uvid.

Porodica poginule žene, koja i danas veruje da je vozilom navodno upravljao Babić, tražila je da dobije snimak koji je Vučić video, ali joj on nije dostavljen.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.