Niš: Završen tender za zaprašivanje komaraca 1Foto: Pixabay/Amissphotos

Zaprašivanja protiv komaraca i krpelja, koje se inače započinje u proleće, u Nišu još nije ni počelo iako leto uveliko prolazi, ali je konačno završen tender za firmu koji taj posao treba da obavi, objavio je danas portal Južne vesti.

Posao je, kako se navodi, dobila grupa ponuđača koju predvodi beogradska firma Ekos DD, a protiv te odluke se može podneti zahtev za zaštitu prava u roku od 10 dana.

Uništavanje insekata je planirano u dve partije – sa zemlje i iz vazduha, a za drugu partiju posao je takođe dobila Ekos DD, prema zajedničkoj ponudi sa članom grupe izvođača JAT privredna avijacija iz Beograda.

Niš je jedini grad na jugu Srbije gde dezinsekcija nije ni počela, a kao razlog što zaprašivanje kasni gradonačelnica Dragana Sotirovski nedavno je navela reformu u gradskoj upravi, a dok je kasnije tome dodala i problem saglasnosti Ministarstva životne sredine.

Ona je navela i da će zaprašivanje početi kada bude završena javna nabavka, a da je grad Niš za te namene iz budžeta izdvojio 10 miliona dinara, raspoređenih u dve pozicije, piše portal Južne vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari