Niškom funkcioneru SNS-a određen pritvor zbog sumnje da je oštetio budžet Vranja za oko dva miliona dinara 1Foto: Vesna Torović

Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj kao odgovorno lice Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, naprednjaku i odborniku niške Skupštine Srđanu Jovkoviću određen je pritvor od 30 dana, saopšteno je Južnim vestima iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

Kako navode, Jovković je kao bivše odgovorno lice Akademije saslušan u svojstvu osumnjičenog, kada je i izneo svoju odbranu.

Nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Nišu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije podnet je predlog za određivanje pritvora i rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, S. J. je određen pritvor u trajanju od 30 dana – navode iz Posebnog odeljenja VJT-a.

Jovković je inače aktuelni odbornik SNS-a u niškoj Skupštini, bivši većnik u Gradskoj opštini Medijana, a bio je i poverenik Opštinskog odbora SNS-a u Medijani.

On je kao bivše odgovorno lice Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija uhapšen 14. januara zbog sumnje da je krajem 2021. godine, u dogovoru sa V. P. iz Niške Banje, na osnovu fiktivnog ugovora oštetio budžet Vranja za oko 2 miliona dinara.

Ipak, hapšenje naprednjaka iz Narodnog pokreta vide kao pokušaj lokalne vlasti da „poboljša svoj imidž među razočaranim i prevarenim građanima Niša“ pred lokalne izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari