Nišlije nastavljaju borbu protiv dalekovoda, zatrpali rupu prvog stuba 1Foto: MIROSLAV DRAGOJEVIĆ

Stanovnici niškog naselja Brzi Brod u utorak će ponovo protestovati protiv izgradnje dalekovoda, čiju gradnju su Elektromreže Srbije nedavno započele u blizini njihovih kuća, igrališta i crkve.

Stanovnici Brzog Broda koji se protive gradnji dalekovoda, proteklih dana su zatrpali rupu iskopanu zbog postavljanja prvog stupa dalekovoda u blizini dečijeg igrališta.

Oko 50 stanovnika tog naselja je prošle nedelje stalo ispred mašina na gradilištu, zbog čega su radovi na izgradnji dalekovoda privremeno obustavljeni.

Prema rečima meštana, gradnja bi sutra trebalo da bude nastavljena čemu se ne protive, ali pod uslovom da dalekovod bude izgrađen podzemno, a ne nadzemno.

Stanovnici Brzog Broda su u protekle dve nedelje dva puta protestovali i blokirali Bulevar svetog cara Konstantina koji od Niša vodi do Niške Banje.

Elektromreže Srbije oglasile su se povodom zaustavljanja radova i istakli da su građani postupili „neovlašćeno i nezakonito“.

Iz tog preduzeća su poručili građanima da dalekovod od trafo stanice „Niš 2“ do trafo stanice „Niš 6“ mora biti izgrađen, jer bi u protivnom elektroenergetski sistem bio ugrožen.

Nadležni u EMS uveravaju stanovnike Brzog Broda da će dalekovod biti izgrađen po najsavremenijim svetskim standardima i normativima zaštite životne sredine.

Novi protest stanovnika Brzog Broda najavljen je za sutra u 18.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari