Nišlijka jedva otvorila porodiljsko

Država poziva žene da rađaju, a praksa ih destimuliše

Ostavite komentar


  1. Baš je jadna ova država koja podstiče natalitet preko tuđe grbače. Poslodavcu trebaju upotrebljivi radnici i većina ih je prezadovoljna ako može da redovno izmiruje svoje obaveze za aktivne radnike. Radujem se svakom novom biću na ovoj planeti i u ovoj zemlji, ali dete je zadovoljstvo svojih roditelja, pa, neka zato, u skladu sa pravima i dužnostima, bude jedino i njihova briga. Država samo gleda kako da nametne građanima neke bespotrebne terete. Kakvi nesrečnici su ti iz Poreske uprave, traže od porodilja da prijave poslodavce, umesto da rade proveru sami.

  2. Запослени није проверавао да ли је уплаћиван порез и доприноси….. !!!!!!!

  3. Čemu služe silne inspekcije kad zaposleni moraju d aproveravaju da li im poslodavac uplaćuje zdravstveno i penziono na šta je obavezan po zakonu? Neverovatna je ovo država, evropski standardi ovde stanuju smao za jadne migrante izgleda.

  4. Ko zreba da sprovodi konzrolu? Zaposleni? Danas, u eri kompjutera, koji u svakom trenutku može da izlista mesečne neplaćene obaveze poslodavca, i momentalno odštama pismo.-opomenu sa rokom, radnik treba da prati uplate? A šta vi gospodo radite? Nismo Japanci pa niko neće izvršiti samoubistvo zbog greške, a hoće li vas neko otpustiti? Hoće li neko otpustiti vaše pretpostavljene zato što vas nisu otpustili? Gde je kraj ovog trulog klupka?

  5. A i ove naše žene traže hleba preko pogače – hoće i da rade i da rađaju. E pa, ne može. Neka se ugledaju malo na svetli primer srpske (?) premijerke…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.