NKD ponovo na listi najboljih istraživačkih organizacija u svetu 1Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Univerzitet u Pensilvaniji je na listu najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave i ove godine uvrstio Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju (NKD).

NKD je na 47. poziciji na svetu u 2019 Global Go To Think Tank Index Report izveštaju, što je blagi pomak u odnosu na prošlogodišnju listu.

U proteklih godinu dana, NKD je objavio studiju slučaja ,,Bitka za aerodrom’’, analizu šest alternativnih izbornih modela, analizu procesa izdavanja građevinskih dozvola, a tokom 10 godina postojanja redovno objavljuje statističke izveštaje na teme stanja nacije i migracija, preporuke za javne budžete, učešće građana u donošenju odluka….

 – Zahvaljujemo se svim zaposlenima, stručnim saradnicima i istraživačima, kao i članicama NKD bez kojih se, uvereni smo, ne bismo našli na renomiranoj međunarodnoj listi. Pozicija na listi Univerziteta u Pensilvaniji biće nam podsticaj da i u narednom periodu, profesionalnim radom, istrajemo u borbi za decentralizaciju, aktivizam i odgovorno društvo, navodi se u saopštenju NKD-a.

Iz NKD-a su uputili čestitke i Topličkom centru za ljudska prava i demokratiju koji se na ovoj prestižnoj listi našao na 35. mestu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari