Nova 33 zaražena u Kladovu, aktivno pozitivno 318 osoba 1Kovid ambulanta u Kladovu Foto: Milan Ružojević

 Među zaraženima je i 25 medicinskih i pet nemedicinskih radnika kladovskog Zdravstvenog centra. Na virus korona nisu imuni ni osnovci ni prosvetni radnici.

Pozitivno na kovid 19 je devet, a u izolaciji je ukupno 14 lekara. U ustanovama tercijarnog nivoa hospitalizovana su 23 pacijenta iz kladovske opštine.

Od početka epidemije korona virusom je zaraženo 603 lica, izlečeno je 263, a od posledica infekcije preminula su 22 pacijenta.

Porast broj zaraženih u opštini Kladovo opredelio je Štab za vanredne situacije ove opštine da preporuči prelazak na nastavu na daljinu u srednjim i starijim razredima osnovnih škola. Međutim, sve je više i učenika takozvanih mlađih razreda odnosno onih od I do IV razreda koji umesto redovne pohađaju onlajn nastavu.

U OŠ “Vuk Karadžić” u Kladovu je od septembra broj učenika čiji su se roditelji opredelili za nastavu na daljinu bio manji od 10, ali je poslednjih dana ta brojka tri puta veća.

Na korona virus nisu imuni ni osnovci ni prosvetni radnici, budući da je njime inficirano šest nastavnika i jedan učenik, dok su u samoizolaciji pet nastavnika i 24 učenika kladovske osnovne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari